Se, miten asiat oikeasti ovat, on ensimmäinen asia
Otsikko on itsestään selvä varmaan meille kaikille, mutta kuinka helposti mukavuuden halumme houkuttelee lipsumaan siitä. En ole asiassa itsekkään ollut pyhimys. On mukava ajatella välillä, että lähtökohtaisesti asiasta josta en tykkää, ei pidä paikkansa.
Vaaralliselle tielle mennään siinä vaiheessa kun päätetään altistua tälle taipumukselle. Uskotaan huhupuheisiin kunhan ne tukevat omaa oletusta. Ruvetaan tarkoituksella kärjistämään asioita vain siksi että "se herättää keskustelua". Keskustelua mistä? Siitä että asia ei ihan niin ole kuin esität? Kohuahan se herättää, mutta mitä tapahtuu itse asialle ei välttämättä mitään.
Mistä sitten tietää miten asiat oikeasti on? Itse näen että lopullista totuutta ei voida ehkä koskaan tietää. Sitä lähemmäksi päästään kyllä aina, mutta se voi myös muuttaa suuntaansakin kun uusia seikkoja tulee esiin. Nämä kaikki lienevät monelle itsestään selvää, mutta unohtuvat aina vähän väliä.
Kun olen ehdolla kunnallisvaaleihin en tosiaan tiedä mitä tuleva kausi tuo tullessaan. Niistä asioista joista minulla on jo mielipide, on tuo mielipide sen varassa mistä tiedän asiasta. Voi hyvinkin olla että kaikkea en tiedä.
On mielipiteitä ja sitten on arvoja. Minä tykkään siitä että ihmiset saavat toimia itsenäisesti ja heillä on rahkeita toimia itsenäisesti. Yhteiskunta ei ole passaaja, se on valmentaja. Nämä ovat arvoja.
Mielipiteiden tulee olla konkreettisiin asioihin sidottuja. Miten järjestetään kaupungin sosiaaliperusteiset kuljetukset? Montako koulua Riihimässä on järkevää ylläpitää? Mikä on hyvä tapa järjestää vanhusten huolto? Näiden tiimoilta on monia asioita joita tulee huomioida. En usko että kaikkia voi miellyttää, mutta he joita ei miellytä, eivät ole turhia saati pahoja ihmisiä. Voi olla että joudutaan hyvinkin päättämään esim. koulun tai liikuntapalvelujen välillä. Se nähdään. Kuitenkaan kumpikaan ei ole turha, saati paha. Veronkorotukset ovat toinen esimerkki ja niissä on pelissä ihmisten omat rahat ja sen käyttö Riihimäen yksityisissä palveluissa. Kun päätökset tehdään pitää myös sanoa asian negatiiviset puolet, niitäkin todennäköisesti tulee olemaan joka päätöksessä.
Taustoita, taustoita, taustoita, ja pidä mielessä muuttujat. Näillä eväillä voidaan seistä sen takana miten asiat oikeasti ovat. Siihen haluan pyrkiä päätöksenteossa.